Alkmaar Centraal

Team Cybercrime van Politie Noord-Holland heeft donderdag rond 20.00 uur, tijdens een teamuitje, een 24-jarige man uit Almere aangehouden in een elektronicawinkel aan de Payglop. Hij wordt verdacht van het plaatsen van een bestelling van €3.000 via de bankrekening van een ander. Of het om hacken gaat of phishing van inloggegevens wordt onderzocht.

Het team vierde de award die ze die dag kregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie. In het restaurant werden ze gebeld over een bestelling met een valse bankpas bij een electronicawinkel. De verdachte zou de bestelling zelf komen ophalen.

De rechercheurs aarzelden geen moment. Ze rekenden af en liepen naar de winkel. Na het personeel ingelicht te hebben gingen ze in de omgeving op de uitkijk. De verdachte kwam inderdaad zijn buit halen en werd op heterdaad in de kraag gevat.

Bij de man uit Almere werden ook nog twee bankpassen aangetroffen, die beiden niet op zijn naam stonden. De verdachte is verhoord en het Team Cybercrime zet het onderzoek voort.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl