Alkmaar Centraal

Vrijdag was café de Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude niet het toneel van mensen die op het terras een drankje nuttigden, maar van de première van de film Spiegel 2. Deze film is een vervolg op de film Spiegel, die vorig jaar is gemaakt door de leerlingen van basisschool De Lispeltuut in Alkmaar tijdens Workshop De Ontdekkingreis. Spiegel was zo succesvol dat er na een tijdje werd besloten dat er een vervolg moest komen.

Workshop De Ontdekkingsreis is bedacht door Joey Kugelmann om kinderen de kans te geven om een keer een filmster te zijn. De hoofdrolspelers van de film Spiegel 2 werden voor de première dan ook opgehaald in een limousine en mochten onder luid gejuich en geklap van de trotse ouders en grootouders op de rode loper uitstappen. Sommigen waren een beetje onwennig, en bij anderen kwam het poseren als een filmster bijna als een tweede natuur. Er waren ongeveer de dertig acteurs, dus de limousine moest drie ritten maken om ze allemaal op te halen. Tussen het wachten door vermaakten de reeds aanwezige sterren zich al poserend, springend en paraderend op de rode loper.

Om 19.45 uur werd de vijftien minuten durende film Spiegel nog eens vertoond, en na een pauze kreeg het aanwezige publiek voor het eerst de film Spiegel 2 te zien. Dit tweede deel “beantwoordt alle vragen die zijn opgekomen tijdens het eerste deel”, maar is voornamelijk “groter, langer en vooral enger”, aldus Joey.

In Spiegel 2 is het alweer even geleden dat hoofdpersonage Sascha gevangen werd genomen door een spookmeisje in een spiegel, maar Sascha heeft nog steeds last van deze nare ervaring. Dat wordt erger zodra ze ‘s nachts ineens ook een spookjongetje in haar bed aantreft. De film Spiegel 2 gaat dieper en uitgebreider in op de manier waarop Sascha met de enge verschijningen probeert om te gaan, en haar frustratie over het feit dat haar moeder haar niet gelooft. Ook is in Spiegel 2 meer tijd genomen om de lezer af en toe op het verkeerde been te zetten, bijvoorbeeld doordat het broertje van Sascha haar continu plaagt met haar angsten en af en toe zelf voor enge spiegel speelt.

Uiteindelijk komen Sascha en haar klasgenoten op het idee op de vrouw die aan het eind van Spiegel bevrijd was nadat ze vijftig jaar in de spiegel had vastgezeten om hulp te vragen. De vrouw gaat akkoord, en legt uit dat zij vijftig jaar geleden veel werd gepest en daarom een denkbeeldig vriendje bedacht dat in de spiegel woonde. Zij wenste dat ze bij dat vriendje mocht wonen, en dat gebeurde ook. Zijzelf was aan het eind van Spiegel dan wel bevrijd, maar haar geest van vroeger dwaalt nog steeds rond. Nadat de vrouw haar jonge spiegelbeeld heeft geconfronteerd en haar op het hart drukt dat ze gelukkig kan worden als ze al die nare ervaringen loslaat verdwijnt de kwaadaardigheid uit het meisje, en daarna verdwijnt ze zelf uit de spiegel.

Maar, zoals het hoort bij horrorfilms, is nog niet alles daarmee opgelost: even later verschijnt het spookjongetje weer ten tonele, lopend over straat. En daarna is toch het angstwekkende spiegelmeisje weer terug... (foto's: Liza de Bruijn)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl