Alkmaar Centraal

De PvdA Alkmaar wil fietsers bij regen minder lang stil laten staan voor verkeerslichten door deze uit te rusten met speciale regensensoren, die er dan voor zorgen dat fietsers vaker groen licht krijgen.

Bij behandeling van het nieuwe Fietsplan 2016-2020 voegde de fractie deze wens toe aan de lijst van maatregelen voor de komende jaren om fietsen in Alkmaar (nog) aantrekkelijker te maken. Andere partijen reageerden dermate enthousiast, dat de PvdA in de komende raadsvergadering met een motie komt om regensensoren op de voornaamste fietsroutes te installeren in verkeerslichten.

De fractie is er van overtuigd dat dit bijdraagt aan het beoogde ‘comfort’ voor fietsers. David Rubio Borrajo, woordvoerder verkeer: “Als fietser in Nederland heb je nu eenmaal af en toe te maken met een buitje. Als je hard doorfietst is dat niet zo erg, maar als jij stil staat bij een stoplicht terwijl automobilisten links en rechts door mogen rijden, is dat niet echt een stimulans om de fiets te pakken.”

In de stad Groningen wordt al langer gewerkt met regensensoren en de ervaringen daar zijn positief. Bovendien vallen de kosten erg mee, vindt de PvdA-fractie: €1200 per verkeerslicht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl