Vrijdag vond de aftrap plaats van het Educatief Programma Jongeren (EPJO) op basisschool De Fontein in Alkmaar Zuid. EPJO is een samenwerkingsverband tussen de Nationale Politie, het Openbaar Ministerie en de Peter Faber Stichting. De wijkagenten gaven samen met Peter Faber voorlichting aan de kinderen in groep 8. 

Het doel van het programma is (een betere) verbinding te krijgen met de jeugd. De politie is immers niet alleen het gezag, maar ook de reikende hand.

Centraal in de les van rond 2,5 uur stonden de keuzes die jongeren in de toekomst allemaal voor zich krijgen. Er wordt specifiek uitgelicht wat voor consequenties er zitten aan het maken van de verkeerde keuzes. Verder wordt er gesproken over onder andere groepsdruk, pesten, respect, social media & radicalisering.

In verschillende delen van het land is het programma al een groot succes. Basisschool De Fontein had de primeur binnen ons werkgebied. Binnenkort zullen nog meer scholen dit programma volgen. (foto: Politie NH)

Pin It
Bekeken: 4487x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/