Alkmaar Centraal

Op 3 juni gaat de eerste beeldend kunstenaar het Creatorium bij HAL 25 betrekken. Groninger Jimi Kleinbruinink zal als buitenstaander zijn artistieke visie geven op Overstad, een van de eerste industriegebieden op de rand van het centrum van Alkmaar waarvan de status door de uitbreiding van Alkmaar al jaren onduidelijk is.

Jimi Kleinbruinink gaat als eerste de confrontatie aan met Overstad. Deze autonoom werkende beeldende kunstenaar is in 2013 afgestudeerd aan de Academie Minerva in Groningen. Het overgangsmoment waarin Overstad verkeert maakt dat het nu het geschikte moment is om gewaagde ontwerpen uit te proberen die de grenzen van het gebied opzoeken.

Het feit dat Jimi niet uit Noord-Holland komt vindt hij extra interessant, het geeft hem de mogelijkheid om als buitenstaander naar het gebied te kijken. Op vrijdag 3 juni, tijdens de maandelijkse HAL Borrel die om 17.00 uur begint wordt Jimi geïnterviewd door Gerben Hermanus, de curator van Creatorium. Het werkproces zal worden toegelicht en er zullen inspiratiebronnen worden getoond.

In 2016 en 2017 worden vier kunstenaars uitgenodigd om zich elk vier weken lang te vestingen in Alkmaar Overstad als ‘Artist in Residence’. Als tijdelijke ‘bewoner’ van het Creatorium gaan zij in het publieke domein aan het werk in en met Overstad. Dit locatiegebonden werkproces levert zogenaamd site-specific werk op. Dit werk vindt zijn uiteindelijke plek ergens in Overstad tijdens de eindpresentatie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl