Alkmaar Centraal

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie met ruim 100.000 leerlingen van 300 scholen, bijna de helft in Nederland. Ruim 6.000 scholieren van 14 scholen strijden tijdens de finale op 10 juni in het Olympisch Stadion te Amsterdam, waaronder leerlingen van het Jan Arentsz en het Willem Blaeu. Ook PCC Bergen doet mee.

Acht op de tien basisscholieren doen aan sport, maar bij het verlaten van de middelbare school sport bijna de helft niet meer. Het doel van Olympic Moves is om deze uitval te verlagen en jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving weer met plezier kennis te laten maken met sporten.

Jaarlijks doen in 85 voorronden ruim 100.000 leerlingen van ruim 300 middelbare scholen mee. De 14 overgebleven scholen strijden in atletiek, badminton, floorball, handbal, hockey, korfbal, softball, streetball, streetdance, tennis, ultimate frisbee, veldloop, voetbal en volleybal. 

Om 8:15 uur start het programma met Olympic Moves Radio en een NOC*NSF testprogramma om je talent te ontdekken. Om 9:50 uur is de opening en ontsteekt Olympic Moves ambassadeur en kampioen Epke Zonderland het vuur. Om 16:40 uur eindigt het evenement een spectaculaire eindshow van een uur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl