Alkmaar Centraal

Het college van Heiloo legt het voorontwerp van het bestemmingsplan voor de afslag A9 naar de gemeente ter publieke inzage. De motie die de raad eerder aannam voor het ontwerp, wordt tegelijkertijd uitgevoerd. Het plan ligt van 2 juni tot en met 13 juli ter inzage. Iedereen kan hierop reageren.

Het voorontwerp van gemeente Castricum gaat gelijk met dat van Heiloo in procedure. In beide gevallen moet de bestemming van grondgebied aangepast worden van agrarisch naar verkeer om de nieuwe afslag van de A9 mogelijk te maken. 

Fred Dellemijn, verantwoordelijk wethouder van Heiloo: “Een voorontwerp is niet verplicht maar in de gemeente Heiloo hebben we afgesproken om deze extra stap te nemen. Het biedt betrokkenen de mogelijkheid om al vroeg in het proces te reageren en dat vinden we belangrijk.”

Naar een aantal opties wordt nog onderzoek gedaan. Het gaat om plaatsing van een T-splitsing versus een turbo-rotonde bij zowel de Kennemerstraatweg als de Oosterzijweg, en de exacte ligging van de weg tussen de golfbaan en de naastgelegen boerderij.

Met het voorontwerp loopt men vooruit op uitslag van deze overwegingen, zodat de ter inzage legging niet midden in de zomervakantie valt, met als gevolg een vertraging van rond vijf maanden en extra kosten. Betrokkenen hebben vanaf eind september inspraak op de genoemde overwegingen.

Op dinsdag 21 juni is een inloopbijeenkomst in het Fletcher Hotel Heiloo, Kennemerstraatweg 425. Van 19.00 tot 21.00 uur zijn specialisten van Provincie Noord-Holland en de gemeenten Castricum en Heiloo aanwezig om uitleg over het voorontwerp bestemmingsplan te geven en vragen te beantwoorden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl