Alkmaar, 30 november 2012.Schermvereniging HollandSchermen heeft het sportaanbod uitgebreid met rolstoelschermen. De vereniging wil het schermen toegankelijk maken voor mensen met een lichamelijke beperking. Het schermen van uit een rolstoel is nu al geïntegreerd in de reguliere lessen. De sport is in Nederland nog zeer klein. Toch is schermen juist een (vecht)sport die heel goed in een rolstoel is te beoefenen. Schermen is schaken met het lijf. Het is een combinatie van snelheid, strategie en techniek. Prima in een rolstoel te beoefenen. Leuke aan deze sport: valide en mindervalide schermen gaat prima samen.

Om uit te vinden wat rolstoelschermen precies inhoudt, biedt HollandSchermen iedereen die interesse heeft een proefperiode van drie weken aan, waarna een evaluatiemoment volgt en besloten kan worden om lid te worden of niet. Al vanaf 8 jaar kan men langskomen om te rolstoelschermen. De hele week door kan op verschillende tijden en dagen geschermd worden met degen, floret of sabel. Voor beschermende kleding wordt gezorgd. De hoofdlocatie van HollandSchermen bevindt zich in Alkmaar aan de Tochtwaard. Meer informatie is de vinden op de website van HollandSchermen.

Rolstoelschermen nov12_Hollandschermen

Pin It
Bekeken: 1418x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/