Alkmaar Centraal

Steeds meer mensen staan achter biologisch. Wie ook wil weten hoe biologische producten worden geproduceerd kan in het weekend van 18 en 19 juni Lekker naar de Boer. Tijdens deze open dagen openen biologische boeren en tuinders hun deuren en kunnen bezoekers zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt.

Lekker naar de Boer laat de mensen kennis maken met de wereld achter biologisch. Door heel Nederland, bij circa 130 bedrijven, is er van alles te zien en beleven voor jong en oud. Biologische boeren en tuinders vertellen  over het boerenleven en laten hun producten zien, ruiken, voelen en proeven. Er zijn veel verschillende (kinder)activiteiten, zoals rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen, workshops, zelf oogsten, dieren aaien en spelletjes. 

In Alkmaar doet Hortus Alkmaar ook mee met Lekker naar de Boer. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 18 en zondag 19 juni van 12.00 tot 17.00 uur. Er zijn biologische planten en zaden te koop uit eigen tuin, biologische honing en jam. Beide dagen is er om 14.00 uur een gratis rondleiding door de tuin. Kinderen kunnen een speurtocht doen met een rugzakje. Tijdens het weekend gelden de normale entreeprijzen van € 4,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar.

Voor fietsers zijn er tijdens het weekend ook fietstochten uitgestippeld. Er zijn meer dan 30 fietstochten uitgestippeld vanuit de stad naar de boer in de buurt. Meer informatie is te vinden op www.lekkernaardeboer.nl/fietsroutes.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl