Alkmaar Centraal

In de maand juni staat de Alkmaarse watertoren in het teken van Kunst, Techniek en Innovatie. TECHNE toont het inspirerende werk van drie kunstenaars die ruimte scheppen voor nieuwe mogelijkheden en ervaringen, door te werken op het snijvlak van kunst en techniek. De opening werd vrijdag om 17:00 uur verricht door wethouder Anjo van de Ven.

In de Watertoren zijn ontwerpen te zien van technasium leerlingen van het Jan Arentsz onder de noemer TECHNE. Kaasfabriek/FabLab zal het winnende ontwerp uitvoeren. Tot en met 12 juni is 'STROOM' te zien van AlexP, met interactieve computerkunst, en van 17 t/m 26 juni installaties van Ronald van der Meijs onder de naam ‘Formed under pressure in a vacuum of thoughts’. Op 18 juni geeft Angelo Vermeulen een lezing over 'Living Computers'. 

AlexP, oftewel Alex Prooper & Simone van Dam, transformeerden de watertoren door onder andere video-mapping en interactieve installaties, speciaal voor de locatie ontdekt en geschapen.

De installaties van beeldend kunstenaar Ronald van der Meijs zijn fascinerend, indrukwekkend én doordacht. Zijn vragen roepen vragen op. Over engagement, waar staan we en waar willen we heen met zoveel technologie? Tijdens TECHNE is er de Nederlandse première van een nieuwe installatie.

De wetenschappelijke en artistieke achtergrond van Angelo Vermeulen komen samen in inventieve, onverwachte oplossingen, die nog mooi zijn ook. “Living computers’ hebben hem de weg naar Mars geleid en hij vertelt hierover op 18 juni.

De tentoonstellingen in de watertoren aan de Bergerwerg zijn vrij van entree en te bezoeken op do/vr/za/zo van 12:00 tot 17:00 uur. Parkeren kan op het NS-parkeerterrein.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl