Alkmaar kan in de loop van 2017 een compleet nieuw ingerichte, duurzame hogeschool tegemoetzien. Het nieuwe interieur is geïnspireerd op een stadspark met groen, licht en openheid. Het renovatieontwerp komt van BRTArchitecten uit Alkmaar, de ontwerper van het gebouw. “En mooi dat het wordt!”, glundert Dirk van der Bijl, vestigingsdirecteur van Inholland Alkmaar.

Buiten valt niet veel van de renovatie te zien, maar dat is wel anders binnen in het A-gebouw. Het is helemaal gestript. Daarnaast werken architecten Erik van Wel en Jolien Huberts aan het uitwerken van de ontwerpen en de installatietekeningen.

Het stadspark is de drager van het ontwerp. Er is volop levend groen, ook aan de wanden. Planten geven rust en verminderen vermoeidheid, hoofdpijn, een droge keel en geïrriteerde ogen. In het ontwerp zijn zo min mogelijk gangen opgenomen. Dit creëert openheid.

Daarnaast komen er activiteit gerelateerde werkplekken voor bijvoorbeeld geconcentreerd werken, besprekingen of ontmoetingen. Zo wordt efficiënt omgaan met de beschikbare ruimte. Ook kan men elke ruimte optimaal faciliteren voor de activiteiten die er plaats gaan vinden. En in dit digitale tijdperk zijn er veel minder kasten en bureaulades nodig.

Vanaf de vierde verdieping begint nu de opbouw. Een fotograaf geeft maandelijks beeldverslag via adobe.ly/1o0JDD2.  Tijdens de open avond op woensdag 8 juni, van 17:00 tot 20:00 uur, kunnen bezoekers met een VR-bril kijken naar het 3D-ontwerp.

Pin It
Bekeken: 4465x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/