Net als voorgaande jaren wordt in 2016 de ‘Van Alkmaar de Victorie prijs’ van Ondernemend Alkmaar uitgereikt. Tijdens het stijlvolle gala, op maandag 4 juli in de grote Sint Laurenskerk, maken alle genomineerde ondernemers, al dan niet lid van de stichting, kans om deze prijs in de wacht te slepen.

Ondernemers beoordeelden elkaar op aspecten als innovatie, duurzaamheid, marketing, uitstraling en vooral ondernemerschap. Na de voorronden zijn drie nominaties verdeeld in de categorieën ondernemer, onderneming en retailer van het jaar. Tot en met 3 juli kan men via ondernemendalkmaar.nl per categorie een winnaar kiezen. Tijdens het gala worden de winnaars bekendgemaakt.

De genomineerden voor de titel Ondernemer van het Jaar zijn Rein Pastoor & Claudia Veen (Golden Tulip Alkmaar), Niels Greidanus (Alterdesk) en Job van Halst (Qball Internet). De nominaties voor Onderneming van het Jaar gingen naar Blom Kraanverhuur, Breinstein en Segesta. Retailers van het Jaar kunnen worden Snackhouse Lobo, Boss Store en 786FRIDGE.

Tijdens het gala wordt ook de Cornelis Drebbel Award uitgereikt voor het meest talentvolle, creatieve, innovatieve ICT-bedrijf. De vernoeming naar de Alkmaarder Cornelis Drebbel is logisch vanwege zijn creativiteit en ondernemerschap. Meer informatie op ondernemendalkmaar.nl.

Op de foto de winnaars van 2015. (foto: Marjolein Ansink)

Bekeken: 3900x