De bekende bioloog en documentairemaker Rolf Roos verzorgt zondag 19 juni een rondleiding en workshop bij Hortus Alkmaar. Het thema van de rondleiding is 'Niet zonder elkaar' en gaat over de bijzondere relatie tussen bloemen en insecten. 'Niet zonder elkaar: Bloemen en insecten' is ook de titel van het boek waaraan Roos heeft meegewerkt.

"Zonder insecten zouden vele bloemen simpelweg niet bestaan. Bloembestuiving is onmisbaar in de voortplanting van heel veel bloemplanten. Talloze insecten, op wereldschaal circa150.000 soorten, helpen bij de overdracht van stuifmeel van de ene bloem naar de andere. Zij zijn de motor die de rijke plantenwereld in stand houdt. Zij verbinden planten met planten, de plantenwereld met de dierenwereld en zij zorgen ervoor dat de natuur zich in eindeloze cycli vernieuwt," aldus Rolf Roos.

Na een korte inleiding neemt Rolf zijn gasten mee de tuin in om de bloemen en insecten te kunnen bekijken. Onderweg licht hij toe wat er allemaal te zien is. Het maximumaantal deelnemers is 25. Rolf presenteert die middag tevens zijn nieuwe boek 'Vergilius' bijentuin'. Dit boek werpt een nieuw licht op de klassieke bijenkennis. Beide boeken zijn die middag ook te koop. 

De rondleiding en workshop duren van 15.30 tot 17.00 uur. De kosten zijn €7,50 inclusief entree. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072-5669639.

Bekeken: 3312x