Net als ieder jaar deden de leerlingen van het PCC Fabritius College ook dit jaar weer mee aan de PCC-Actiedag. Met die actiedag zamelen zij geld in voor hun zelfgekozen goede doel: de San Nicolas School in Medellin, Colombia. Nadat alle kwartjes en dubbeltjes zijn geteld bleken de leerlingen het fenomenale bedrag van 36.512,59 euro hebben opgehaald, het hoogste bedrag ooit. 

Woensdagmiddag werd de cheque door bestuurslid drs. Frans van Pinxteren overhandigd aan Stichting Hogar , die de uitvoering van de bouwwerkzaamheden ter plaatse in Colombia organiseert. Van Pinksteren kreeg de cheque aangereikt door Kiki Haarman die van alle 2000 deelnemende leerlingen verreweg het meeste had opgehaald: ruim 200 euro. De 13-jarige Alkmaarse brugklasser heeft daarmee een fiets in de wacht gesleept die beschikbaar werd gesteld door het bedrijf dat in de PCC scholen de snoepautomaten vult.

Eind 2014 besloten de leerlingenraden van de school om de komende vijf jaar hulp te bieden aan de San Nicolas School in Medellin, een school met 150 leerlingen in een sloppenwijk van de miljoenenstad. Met de hulp van de PCC-leerlingen verrijst daar nu een moderne en veilige school die uiteindelijk plaats zal bieden aan 550 leerlingen.

Bekeken: 5692x