Ruzie tussen buren is bijna onvermijdelijk in dit dichtbevolkte land. Meestal waait het wel weer over, maar soms ook niet, vooral als de communicatie hapert. Buurtbemiddeling kan in bijna alle gevallen helpen om problemen bespreekbaar te maken, zodat men samen tot een oplossing komt. 

Ruzies kunnen ontstaan door van alles: verschil in leeftijd, opvoeding, opleiding, gewoonten, cultuur, noem naar op. Veel onenigheid gaat over geluidsoverlast, tuingedrag, roddelen, pesten, hinder van huisdieren en parkeerproblematiek. Stichting De Bemiddelingskamer schiet mensen hierbij graag gratis te hulp.

De Bemiddelingskamer beschikt over een netwerk van goed opgeleide en ervaren vrijwilligers die op verzoek een verstoorde relatie tussen buren kunnen helpen herstellen. Ze luisteren met een neutraal oor naar het verhaal van beide partijen en geven geen oordeel. Voor het oplossen van een conflict wordt natuurlijk een open en actieve inzet verwacht.

Wie een buurtconflict heeft en daar graag wat aan doen maar niet goed weet hoe, kan vrijblijvend contact opnemen met De Bemiddelingskamer, gevestigd in De Slinger aan de Strooijonkerstraat 7. Dit kan via Nathalie Peters van de gemeente Alkmaar op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.30 en 16.30 uur, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Meer informatie op debemiddelingskamer.nl.

Bekeken: 4258x