Het borstbeeld van showmaster Rudi Carell krijgt eindelijk de prominente plaats die hij verdient, aan de voorzijde van grand café Gulden Vlies.

De huidige locatie van het beeld was de partij belangen Alkmaarse Samenleving (BAS) al een tijdje een doorn in het oog. Het beeld staat nu nog achter het Gulden Vlies, maar BAS vond dat Carrell een prominentere plaats verdiende, want “Rudi Carrell verdient het niet om op een achterafplaats te moeten staan. Hij was een showman die hield van publiek, niet van stilte om zich heen”, aldus fractievoorzitter Ben Bijl.

In de raadsvergadering van 4 juli 2013 is bij een discussie over de herinrichting van het Canadaplein al eens stilgestaan bij het verplaatsen van het borstbeeld van Rudi Carrell. Een grote meerderheid van de raad oordeelde dat het beeld wel een prominentere plaats verdiende, maar niet op het Canadaplein. Vervolgens is er zo’n tweeënhalf jaar niet meer over gesproken, dus begin december 2015 sloeg BAS het dossier weer open en drong er bij het college weer eens op aan om het beeld te verplaatsen. Half maart oordeelde het college dat het beeld inderdaad een prominentere plaats zou moeten krijgen, maar men wist nog niet precies waar. BAS presenteerde het college vervolgens twee mogelijke locaties voor het beeld: aan de gevel van het Gulden Vlies of rechts ernaast.

Fractievoorzitter Ben Bijl meldt verheugd dat het college woensdagavond heeft besloten het borstbeeld te verplaatsen naar de voorzijde van het Gulden Vlies.

Pin It
Bekeken: 7335x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/