Alkmaar Centraal

Zomer op het Plein gaat bijna van start: 8 weekenden lang vindt op het Canadaplein een groot aantal gratis toegankelijke voorstellingen plaats. De aftrap van de zestiende editie van Zomer op het Plein is op zondagmiddag 19 juni om 14.30 uur, met Blue Grass Boogiemen (met special guest Tim Knol) en Danny Vera.

De Blue Grass Boogiemen hebben wat te vieren. Al vijfentwintig jaar brengen ze: 'High-energy bluegrass at its finest'. Ze hebben de afgelopen vijfentwintig jaar niet enkel door Nederland, maar door heel Europa en Amerika getoerd. Om het jubileum te vieren is gekozen voor een album waarvoor de Boogiemen diverse bekende Nederlandse collega’s uitnodigden om een eigen nummer te 'verbluegrassen'. Het is een indrukwekkende lijst gastvocalisten geworden, met onder andere Freek de Jonge, Ernst Jansz, Bennie Jolink, Blaudzun en Tim Knol. Laatstgenoemde is op 19 juni special guest.

Danny Vera timmert al lange tijd aan de weg en scoorde landelijke bekendheid als huisband van Voetbal International op RTL7. De Zeeuwse zanger, muzikant, songwriter brengt sinds 1995 Americana in de stijl van de meesters als Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley. Inmiddels heeft Danny Vera vijf albums uitgebracht waarop de invloeden uit de jaren '50 en '60 de boventoon voeren.

Zomer op het Plein vindt plaats van 19 juni tot en met 7 augustus op het Canadaplein in Alkmaar. Iedere zondag is de expositie ‘Circus DaDa’ van Compagnie Daad te zien. Deze is mede mogelijk gemaakt door het Taqa Cultuurfonds en het Victoriefonds. Het volledige programma is te lezen op www.zomerophetplein.nl. (foto: Cooper Seykens)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl