Donderdag is het Zorgpact ondertekend voor onder andere arbeidsregio Noord-Holland Noord. ZWplus en SIGRA hebben samen met werkgevers in zorg & welzijn, onderwijsinstellingen en gemeenten als doel betere zorg voor iedereen te bieden door goed opgeleide en kundige zorgprofessionals. Het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid NHN tekende namens de gemeenten.

Wethouder Elly Konijn, voorzitter van RPA NHN, stelt dat de kracht zit in het opleiden en bijscholen van zorgprofessionals. Wilma Spijkers, adviseur Opleiden en Ontwikkelen van zorgorganisatie Omring: "Omring staat vierkant achter het Zorgpact, want we dragen graag bij aan de samenwerking met onderwijsinstanties en de gemeenten, om praktijkgericht onderwijs te vernieuwen."

Werkgevers, onderwijsinstellingen en lokale overheden hebben er belang bij dat zorgprofessionals optimaal kunnen presteren en beschikken over de juiste vaardigheden en up-to-date kennis. 

Enkele concrete acties in het Zorgpact zijn het opleiden van klassen MBO-V en HBO-V voor ziekenhuis, GGZ, langdurige zorg en wijkzorg. Er worden gecombineerde leerwegen (BOL/BBL en Voltijds/Duaal) opgezet en combinatieklassen worden uitgebreid (o.a. Verzorgende IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg). Daarnaast worden zorgbrede stagepaden georganiseerd. Partijen gaan de doorstroom van VMBO & MBO & HBO & WO stimuleren en verbeteren, evenals de beroepsoriëntatie.

Alles over het Zorgpact op rpa-nhn.nl/brancheservicepuntzorgenwelzijn.

Pin It
Bekeken: 2956x
https://ee.itk.ac.id/data/