Alkmaar, 11 december 2012. Net als de gemeente Alkmaar kent de gemeente Heerhugowaard ook een plan voor inwoners om op voordelige manier om zonnepanelen aan te schaffen. In de buurgemeente bleek het project goed te werken.  Met een eindstand van 2683 afnemers is de acceptatiefase van de groepsaankoop zonnepanelen 'SamenZonneEnergie' succesvol afgerond. Meer dan 20% van de 12556 deelnemers aan het project hebben het aanbod van MetDeZon geaccepteerd en zijn binnen 4 maanden eigenaar van een eigen zonnestroomsysteem.

Op dit moment heeft de winnende leverancier, MetDeZon, bijna 300 installaties verricht. Zodra alle bestelde installaties in april zijn geïnstalleerd heeft de groepsaankoop in totaal ervoor gezorgd dat er circa 23.955 panelen op de Noord-Hollandse daken bij zijn gekomen. Jaarlijks reduceren de deelnemende gemeenten in totaal meer dan 3 miljoen kg CO2. Voor Heerhugowaard komt dit neer op 250.351 kg CO2 (199 installaties/1806 zonnepanelen).

Inwoonster Margriet van Scheppingen heeft sinds kort 6 zonnepanelen op het dak van haar woning in de Edelstenenwijk. Van Scheppingen: "Het was heel aantrekkelijk. Je kon je vrijblijvend inschrijven en de winnaar van de veiling, MetDeZon, deed vervolgens ook weer vrijblijvend een offerte. Die hebben wij geaccepteerd. We hebben voor het basispakket gekozen. 6 panelen voor 3077 euro, inclusief installatie. Met die panelen besparen we jaarlijks 300 euro op onze energierekening."

Pin It
Bekeken: 1299x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/