Alkmaar, 11 december 2012.De gerenommeerde zanggroep Close-Up uit Alkmaar komt dit jaar met een bijzonder kerstconcert: ´Close to Christmas´. Centraal staat het kerstverhaal 'De engel' van Godfried Bomans, dat door een meisje uit groep 7/8 wordt voorgelezen. Daaromheen vertolkt het koor onder leiding van de Spaarndamse dirigent Pepijn Lagerwey een aantal fraaie (kerst)nummers. Het optreden vindt plaats in de Remonstrantse Kerk aan het Fnidsen. Een concert is bij de Alkmaarse lichtemuziekgroep altijd een verrassing. Theatrale elementen zorgen vaak voor een intrigerende toevoeging aan een zangoptreden. In ´Close to Christmas´ draait alles om het kerstverhaal 'De engel' van Godfried Bomans.

De kerstboodschap wordt beleefd door de ogen en het hart van een engel die haar bestaan begint aan de top van een kerstboom. Een typisch Bomansiaans verhaal, met humor en een mild-kritische kijk op onze samenleving die nog weinig aan actualilteitswaarde heeft ingeboet. Close-Up voorziet het kerstverhaal, voorgelezen door de 10-jarige Dirkje Wempe of 11-jarige Faye Meulenkamp, van fraaie nummers en brengt daarmee een gevoelvol, warm en soms ook humoristisch kerstprogramma. De zanggroep 'reist daarbij heel Europa door' met liederen in het Zweeds, Nederlands, Engels, Spaans en Italiaans. Uit welke windstreek het nummer ook komt, het brengt de luisteraar ongetwijfeld in een prettige kerststemming.

De Vocal group bestaat uit 20 ervaren zangers en zangeressen uit heel Noord-Holland. Het koor uit Alkmaar heeft zijn sporen verdiend met veelstemmige eigentijdse close harmony. Close-Up heeft al menige prijs in de wacht gesleept op festivals. In 2007 won het koor de eerste prijs op het BALK Vocal Light Top Festival waar Close-Up ook de Bert Eerden Prijs won voor het hoogst aantal punten in alle categorieën. Close-Up bereikte in 2010 als enig lichte muziekkoor de finale van het Nederlands Koorfestival.

Close-up treedt op zaterdag 22 december om 14.30 uur op in de Remonstrantse Kerk aan het Fnidsen 33-37 in Alkmaar. Meer informatie is te vinden op de website van Close-Up.

 

Pin It
Bekeken: 2020x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/