Alkmaar, 12 december. In het weekend van 15 en 16 december kunnen mensen met het hele gezien culinair genieten op de forten van de Stelling van Amsterdam tijdens 'Proef de Stelling'. Restaurant Amstelfort in Uithoorn, Fort Resort Beemster in Zuidoostbeemster, Paviljoen Puur in Diemerdam en Kookschool Hééérlijk op Fort bij Penningsveer in Haarlemmerliede verzorgen middagproeverijen met allerlei activiteiten. Voor iedere bezoeker is er een Proef-de-Stelling tasje met wandelroutes en recepten. Er zijn via verhalenplatform Oneindig Noord-Holland, een site die zich de komende maanden op het culinaire verleden van de provincie richt, een dinerbon en gratis proeverijen voor het weekend te winnen.

De activiteiten vinden in de middag plaats en verschillen per stelling. Amstelfort biedt losse hapjes aan, een sessie wijnproeven, en is beeldend kunstenaar Gerard van Hulzen uitgenodigd om een rondleiding en een boetseerworkshop voor kinderen the geven. Bij Penningsveer verzorgen vrijwilligers een rondleiding door het fort en treedt er een muziekensemble op. Kinderen kunnen hier samen met beeldend kunstenaar Roos van Haaften kaarzakken beschilderen. Die mogen de ze dan ook naar huis nemen natuurlijk.

Fort Resort Beemster biedt kleine gerechtjes aan en heeft sneldichter Jacob Passander uitgenodigd. Hij komt bij mensen aanzitten om een persoonlijk gedicht voor ze te maken. Paviljoen Puur bij Diederdam doet alleen zondagmiddag mee. Als extra bieden zij een borrelplateau voor twee personen aan en een bierproeverij met Fortenbier in de bunker van het fortterrein. Verhalenverteller Arjen Siebel brengt het spannende spel 'Spion in de Stelling'. Zowel bij Fort Beemster en Diederdam kunnen kinderen ook zelf hun kaarsenzak schilderen.

Op verhalenplatform Oneindig Noord-Holland komt de komende maanden het culinaire verleden van Noord-Holland tot leven. Er valt te lezen over historische kerstrecepten, verhalen en routes. Bovendien zijn een dinerbon en proefsessies te winnen door je aan te melden voor de digitale nieuwsbrief. Proef de Stelling is een samenwerking tussen de Stelling van Amsterdam, Oneindig Noord-Holland en de restaurants, en wordt georganiseerd door de Cultuurcompagnie Noord-Holland. De provincie Noord-Holland is sponsor van 'Proef de Stelling'. Lees hier meer.

op www.stellingvanamsterdam.nl/nl/proefdestelling. Hieronder volgt een beknopte samenvatting.

Pin It
Bekeken: 1366x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/