Alkmaar Centraal

Het Nachtgenootschap en Tegenlicht Meet-up Alkmaar organiseren vrijdag 17 juni van 19.30 tot 01.00 uur het Nachtdebat in HAL25. Verschillende sprekers uit het nachtleven nemen deel aan het debat, waarbij ook de politiek en cultureel ondernemers vertegenwoordigd zullen zijn.

De bouw van een nieuw poppodium en de veelbesproken vrije sluitingstijden zijn onderwerpen die de afgelopen maanden voor veel gespreksstof hebben gezorgd wat betreft het uitgaansleven in Alkmaar. Nog steeds is er een grote behoefte aan betere faciliteiten voor de jongeren- en nachtcultuur in de regio.

Tijdens het Nachtdebat gaan verschillende culturele ondernemers, de gemeente en haar bewoners en bezoekers in gesprek, waarbij de vraag wordt gesteld “Hoe maken we Alkmaar ook voor jongeren 'the place to be'?” De Alkmaarse Nachtburgemeester Robert-Jan Wille heeft verschillende sprekers uitgenodigd hun zegje te doen over de huidige stand van zaken.

De uitgenodigde sprekers zijn Chris Keulemans, Eva Middelhoff en huidig nachtburgemeester van Amsterdam Mirik Milan. Chris Keulemans is oprichter van literatuurpodium Perdu en programmamaker en directeur van de Balie, hét centrum voor cultuur en politiek. Hij richtte tevens de Tolhuistuin op, een, zoals hij het zelf liever noemt, een wereldplek in Amsterdam Noord. Zijn missie is het bouwen van bijzondere plekken waar uitzonderlijke mensen komen, in Amsterdam Noord maar ook ver daarbuiten.

Eva Middelhoff is werkzaam als artistiek manager en adjunct-directeur van Cool Heerhugowaard. Ze is onder meer verantwoordelijk voor de theaterprogrammering, het poppodium en projecten zoals Route 65. Ook is ze nauw betrokken bij de reorganisatie van de afdeling muziekeducatie in Langedijk en bij het opnieuw vormgeven van de toekomst van de kunsteducatie van Cool.

De huidige nachtburgemeester van Amsterdam is Mirik Milan. Mirik heeft veel ervaring opgedaan in het Amsterdamse nachtleven. Hij is onder andere betrokken bij het organiseren van festivals als Valtivest en Bungalup, feesten zoals Rauw, modeshows en andere evenementen.

De debatleiding is in handen van Leonie van Veen. De verschillende sprekers geven ieder een korte inleiding bij de onderwerpen. Vervolgens wordt een debat aangegaan aan de hand van een aantal stellingen om de leuke kanten maar ook de pijnpunten van Alkmaar op tafel te leggen. De avond dient dan ook als een collectieve, doorlopende brainstorm. Het debat en de resultaten zijn te volgen via de Facebookpagina van Het Nachtgenootschap

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl