Alkmaar Centraal

Ook deze zomer wordt in juli, augustus en september een aantal orgelconcerten gegeven op het Van Covelensorgel en het Van Hagerbeer/Schnitgerorgel in de Grote Kerk Alkmaar. De serie ‘Zomeravondconcerten’ start op woensdagavond 6 juli en het eerste concert wordt verzorgd door organisten Maarten Havinga en Laurens de Man.

Het programma  bevat uit muziek diverse eeuwen. Zo speelt De Vroome op het Van Covelens-orgel Fantasieën uit Nederland, Spanje en Engeland, waarin imitatie en polyfonie een voorname rol spelen. Op het programma staan onder andere werken van Sweelinck, Byrd, Bach en Alain. Het zomeravondconcert met Maarten Havinga en Laurens de Man is te beluisteren op woensdagavond 6 juli van 20.15 tot 22.00 uur in de Grote Kerk Alkmaar. De toegangsprijs bedraagt € 8; houders van een CJP-pas en Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk betalen € 7. Wie voor 3 concerten kaarten koopt ontvangt de toegangskaarten voor het vierde concert gratis! Alle informatie en kaartverkoop is te vinden op www.grotekerkalkmaar.nl.

In juli en augustus verzorgen vakorganisten bovendien elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gratis toegankelijke kaasmarktconcerten. De concerten duren een half uur. Vrijdag 8 juli worden de orgels bespeeld door Frank van Wijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl