Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 648 niet laden

Alkmaar, 14 december 2012. Donderdag organiseerde Stichting Lezen & Schrijven in samenwerking met de bibliotheek Kennemerwaard en het Horizon College de allereerste 'Masterclass Gezondheid' van Nederland. Deze werd georganiseerd in de Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar. Tijdens deze masterclass volgden zorgverleners uit de regio workshops over hoe om te gaan met laaggeletterdheid binnen de gezondheidssector. Ruim 30 zorgprofessionals namen deel aan de masterclass. Tijdens deze masterclass werden vijf workshops georganiseerd, waarmee de deelnemers hun kennis over laaggeletterdheid binnen hun werkveld hebben vergroot en die hen praktische handvaten gaven om hiermee om te gaan.

In de vijf workshops werden feiten en kennis over lage gezondheidsvaardigheden verstrekt, alsmede een stappenplan voor de aanpak van laaggeletterdheid. Laaggeletterdheid & gezondheidsvaardigheden in de praktijk werd besproken, hoe in gesprek te gaan met een laaggeletterde patiënt, en hoe eenvoudig schrijven bij te brengen. Ongeveer 1,5 miljoen mensen in Nederland moeite met lezen en schrijven. Ze kunnen hierdoor niet volwaardig meedoen aan de maatschappij. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren, afspraakbrieven van het ziekenhuis of het lezen van bijsluiters.

Stichting Lezen & Schrijven is in 2004 opgericht op initiatief van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden om laaggeletterdheid te helpen voorkomen en verminderen. De stichting doet dit door het onderwerp publiekelijk te bespreken, concrete projecten te starten en de krachten te bundelen tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties (website).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl