Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 648 niet laden

Alkmaar/Amsterdam, 14 december 2012. Met de schenking van 15 laptops, medisch hygiënisch toetsenborden en gratis draadloos internet, kunnen de kinderennop de kinderafdelingen van VU medisch centrum, dankzij de Alkmaarse stichting Michael-Wings, vanaf vandaag altijd online zijn vanuit bed. Hun verblijf in het ziekenhuis zal aangenamer worden, nu zij contact kunnen onderhouden met familie, vrienden en school. De uitbreiding van het Michael-Wing-Systeem vond woensdag 12 december plaats en is alweer de negentiende keer dat een kinderafdeling in Nederland is voorzien van dit ysteem. De stichting doet dat met hulp van sponsors, donateurs en acties die worden georganiseerd door derden. Het systeem in het VU is volledig gefinancierd door samenwerkingspartner van Michael-Wings, Stichting Bladt. Personeel en artsen van de kinderafdeling zijn enorm blij met de aanwinst en hopen dat veel kinderen ervan kunnen genieten.

Stichting BLADT Charity ondersteunt projecten op het raakvlak van Gezondheid en Welzijn. De ondersteuning bestaat meestal uit geld (een deel van de kosten van een vastomlijnd project). Daarnaast geven zij vanuit het eigen netwerk advies, begeleiding, en soms een gift in natura.

Het beschikbaar stellen van het Michael-Wing-Systeem gebeurt ter nagedachtenis aan de 18-jarige Michael Kenniphaas, die in 2005 aan leukemie overleed in VUmc. Tijdens zijn ziekbed miste hij contact met de buitenwereld via internet. Hij bedacht dat hij er na zijn ziekte voor zou gaan zorgen dat dit overal werd ingevoerd. Helaas kreeg hijzelf de kans niet, doordat de leukemie het van hem won. De stichting voert nu uit zijn naam alsnog het idee van Michael Kenniphaas uit. Michael-Wings heeft in Nederland tal van bekende ambassadeurs. Ambassadeurs, Wolter Kroes, Dr. Janneke Schermers, Sasja Brouwers en Owen Laponder onthulden samen met de patiëntjes Paul en Leon de eerste computers voor VU medisch centrum die samen met Sasja en Wolter de strijd aangingen wie het eerst online was.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl