Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 648 niet laden

Alkmaar/Ijmuiden, 14 december 2012. OBS De Voorzaan uit Zaandam, categorie basisonderwijs, en het A. Roland Holst College uit Hilversum, categorie voortgezet onderwijs, hebben de Onderwijsprijs Noord-Holland 2011- 2013 gewonnen. Zij vertegenwoordigen de provincie Noord-Holland in maart bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Breda. Gedeputeerde Jan van Run reikte de prijzen woensdagmiddag uit in het Technisch College Velsen. Beide scholen kregen een "bronzen olifant" en een geldbedrag van € 750,=. Er werd tevens een Techniekprijs van € 500,= uitgereikt aan het Van der Meij College uit Alkmaar.

Deze prijs was voor het project Go-kart dat de leerlingen uitgevoerd hadden. Zij ontwierpen en maakten zelf een go-kart, een soort racewagen. Alle genomineerde scholen presenteerden hun project. Er werd een publieksprijs van 250 euro uitgereikt voor de beste presentatie, beschikbaar gesteld door de provincie Noord-Holland. De prijs ging ook naar het Van der Meij College.

De jury bestond dit jaar uit: Geert Jan Haveman (director Organisation & Talent Development Tata Steel), Ruud Porck (programmadirecteur Techniek Amsterdam), Jan van Run (gedeputeerde provincie Noord-Holland) en Annette van Valkengoed (directeur Laterna Magica, winnaar Onderwijsprijs).

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De tweejaarlijkse prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 1993 en is ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen en te laten zien dat het Nederlandse onderwijs vitaal en inventief te werk gaat. In het kader van deze prijs werkt het INOP samen met tal van (onderwijs)organisaties, waaronder de twaalf provincies. Alle ingezonden projecten zullen binnenkort zijn te vinden op de website van de Onderwijsprijs.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl