Alkmaar, 15 december 2012. Vandaag was het tijd voor de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop van de Eredivisie. AZ mocht het in Zwolle opnemen tegen PEC. De teams stonden, bij aanvang, dicht bij elkaar op de ranglijst. AZ had 15 punten en PEC Zwolle 14 punten.
De eerste helft begon meteen goed toen Jozy Altidore, door een fout in de verdediging van PEC Zwolle, de bal in het net kon plaatsen. PEC was alles behalve verslagen en had verschillende kansjes om de gelijkmaker te scoren. AZ liet zich ook regelmatig bij het doel van PEC Zwolle zien. In de 33e minuut kwam Roy Beerens goed los vanuit het middenveld en kon op het doel afstormen. In het 16-metergebied gaf hij de bal af aan de, vrijstaande, Jozy Altidore, die de bal koel inschoot, 0-2. Het doelpunt werd gescoord op het moment dat PEC druk bezig was druk te zetten om de gelijkmaker te scoren. De eerste helft werd beëindige bij de tussenstand 0-2.
In de tweede helft begon PEC met snel druk zetten. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke situatie voor het doel van de Alkmaarders. In de 53e minuut ging het bij PEC weer fout in verdedigend opzicht. AZ probeerde hier van te profiteren, maar het schot van  Johann Berg Gudmundsson ging net naast. In de 57e minuut speelde Rochdi Achenteh de bal goed voor het doel van AZ. Deze werd slecht verdedigd en Fred Benson maakte de 1-2. Nu kon PEC weer op jacht naar de gelijkmaker. Dit leek niet lang op zich wachten, want in de 60e minuut had PEC, weer door goed voorbereidend werk van Rochdi Achenteh, een grote kans op de gelijkmaker. Esteban, keeper van AZ, kon de bal vangen. Dit moment stond niet op zich zelf, want PEC had bloed geroken en was hard bezig om tenminste één punt veilig te stellen. In de 77e minuut was Jozy Altidore weg van de verdediging. Joey van den Berg kon hem alleen stoppen door hem neer te halen en dat deed hij. Het gevolg van deze actie was een rode kaart, waardoor PEC met 10 man kwam te staan. Hiermee leek een einde te komen aan de aanvallende ambitie van PEC. AZ kreeg meer kansen, omdat ze meer ruimte kregen, maar het duel op slot zetten bleek moeilijker dan gedacht. De wedstrijd werd afgefloten bij 1-2. AZ wint eindelijk weer. De eerste overwinning sinds 28 oktober tegen Vitesse.
Door deze overwinning blijft AZ op de 12e plaats in de eredivisie staan. Dinsdag 18 december speelt AZ tegen FC Dordrecht in Dordrecht voor de KNVB-beker. De volgende Eredivisiewedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 21 december, thuis, tegen FC Twente.

Bekeken: 1240x