Alkmaar Centraal

Zaterdagavond 2 juli vindt op het Canadaplein van 20.00 tot 22.30 uur het jaarlijkse Groot Alkmaars Dictee plaats. Deelname is gratis en er is nog ruimte voor meer taalliefhebbers. Dit jaar is het voor het eerst dat de vijf grote VO-scholen in Alkmaar zijn benaderd om hun twee beste leerlingen af te vaardigen. Daarnaast strijden net als voorgaande jaren prominenten in een speciale prominentenklas om de eerste prijs. Het dictee wordt gepresenteerd door Mannen van Taal; de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Lucky Fonz III. 

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website van de Bibliotheek Kennemerwaard of via de balie van de bibliotheek. Na inschrijving ontvangt wordt een e-ticket ge-e-maild. De eerste prijs bestaat uit een theaterbon van €50 en een verhuisdoos vol nieuwe boeken en CD’s. De tweede prijs is een abonnement voor Bibliotheek Kennemerwaard en de derde prijs zijn toegangskaarten voor de voorstelling ‘Ergens Anders’ van Micha Wertheim in TAQA Theater De Vest.

Uiteraard moeten alle gemaakte dictees worden nagekeken en hiervoor is de organisatie nog op zoek naar enthousiastelingen met liefde voor de Nederlandse taal. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het Groot Alkmaars Dictee is onderdeel van Zomer op het Plein, een zomer- en concertserie op het Canadaplein. Het volledige programma van Zomer op het Plein te vinden op www.zomerophetplein.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl