Alkmaar Centraal

Afgelopen weekend vond de negende editie van Kaeskoppenstad plaats. De evaluatie is gedaan: het historische spektakel trok dit jaar liefst 20.000 bezoekers en de enkele route blijkt goed te zijn bevallen. En ondanks de voorspellingen, kon iedereen twee dagen lang genieten van een heerlijk juni-zonnetje.

De tijdreis naar de 17e eeuw ontstond dankzij duizend figuranten, live acts, prachtige houten bouwwerken en oude schepen, waaronder de Pinck uit Egmond en De Geestman uit Museum Broekerveiling.

Dit jaar werd getest met één route. Deze ging vooral door bredere straten van d'Oude Stad en dat zorgde voor betere doorstroming. Zo konden acts ook achter elkaar worden getoond.  De route is zowel het publiek als de organisatie goed bevallen. Winkeliers in de Hekelstraat en aan het Fnidsen, die beklag deden over verlies van omzet, werden zo ook ontzien.

Publiekslievelingen dit jaar waren de ganzenfanfare, de vuurspuwer, Vive les Gueux, De Secreten en de Pracktijck van Foreest. Ook nieuwe acts als het schilderatelier in het schuilkerkje aan het Fnidsen en het Kaesino werden druk bezocht. 

Meer informatie op Kaeskoppenstad.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl