Alkmaar/Graft-De Rijp, 18 december 2012. Opnieuw bezochten dit jaar tienduizenden mensen Graft-De Rijp tijdens het Midwinterfeest. Zaterdag 15 en zondag 16 december stonden bol van spetterende optredens op diverse podia. Op 16 locaties vertoonden mensen hun kunsten en ook op straat was er op en rond de sfeervolle kerstmarkt genoeg te beleven. Ruim 60 enthousiaste groepen,verenigingen en individuele deelnemers, voor het merendeel uit Noord-Holland, stonden garant voor 170 uur muziek, vermaak, entertainment en amusement. Al deze voorstellingen waren dankzij lokale en regionale sponsors en de opbrengst van de loterij gratis te bezoeken.

Weeskinderen, schoenpoetsertjes, straatventers, schoorsteenvegers, gekken, zwervers, dronkaards, oude en jonge vrijsters, straatmuzikanten en deftige notabelen uit de tijd die de befaamde Engelse schrijver Charles Dickens (1812-1870) in zijn boeken beschreef. Ze waren allemaal aanwezig tijdens de zesde editie van het Midwinterfeest in Graft-De Rijp. Geroemd werd dit jaar de gastvrijheid van vele inwoners, die spontaan de bezoekers een rondleiding aanboden door hun eigen woning. Ook de versiering van het oude dorp was werd zeer gewaardeerd.

De Stichting Midwinterfeest Graft - De Rijp is iedereen zeer dankbaar voor de medewerking, die zij van vele mensen gekregen heeft. Met name de 400 vrijwilligers die ook dit jaar weer, soms twee jaar lang, bij weer en wind, hun bijdrage hebben geleverd. De organisatie was ook zeer blij met de opkomst. Tienduizenden bezoekers kwamen ook dit jaar weer ons mooie dorp Graft-De Rijp. Voor een sfeerimpressie kan mijn hier klikken.

20121218 Midwinterfeest-Graft-De-Rijp
Pin It
Bekeken: 1950x
https://ee.itk.ac.id/data/