Alkmaar, 19 december 2012. Er heerst grote onzekerheid onder werknemers van het Medisch Centrum Alkmaar. Daarnaast is er ontevredenheid over het salaris. Een medewerkersonderzoek onder zestien ziekenhuizen onderstreept het ontevreden gevoel, aangezien het MCA op deze punten het slechtst scoort. Het onderzoek is gedaan in opdracht van zakenblad Incompany en is in december gepubliceerd. Over het geheel genomen komt het Alkmaarse ziekenhuis niet hoger dan een dertiende plaats met een 6,4. Het bestuur spreekt de uitslag tegen.

Tevredenheid werd uitgedrukt in rapportcijfers. De arbeidsvoorwaarden, met daarin salaris, bonussen en voorzieningen, kregen van de medewerkers niet meer dan een 4,9. De laatste twee kregen zelfs maar een 4,1 en een 4,6. Landelijk gezien scoren deze bonussen en voorzieningen altijd lager, maar dan wordt het cijfer nog opgekrikt door het salaris. Bij het MCA scoort alles laag, en het salaris is daar maar een kleine uitzondering op met een 6,15. Opmerkelijk is dat deze factor bij het hekkensluiter Amphia Ziekenhuis te Breda nog hoger scoort.

Wat betreft baanzekerheid kwam het MCA ook het laagst uit de bus met een 5,68. Eén van de redenen is de geplande verhuizing naar een nieuw te bouwen, compacter gebouw in Heerhugowaard. Problemen in de financiering hebben er al voor gezorgd dat een complete vleugel geschrapt moest worden. Wie Heerhugowaard binnenrijdt ziet een groot bord met het originele ontwerp, inclusief deze vleugel, nog afgebeeld. Er wordt overigens op dit moment al personeel wegbezuinigd. Dit gebeurt onder andere door het samenvoegen van afdelingen.

Het algemene rapportcijfer van 6,4 toont aan dat er verbetering nodig is. Medewerkers zijn niet gematigd enthousiast over hun functie (6,89) en de bedrijfscultuur (6,92) en komen hier en daar met complimenten. Dat het MCA bestuur de cijfers tegenspreekt, komt doordat zij zelf geregeld onderzoek laten uitvoeren door een onafhankelijk bureau. Hierbij was de laatste uitslag een 7,5. Dat is dus ruim een punt hoger en zelfs boven het landelijk gemiddelde. Andere topklinische ziekenhuizen scoren gemiddeld 6,9 en algemene ziekenhuizen 7,1'.

Pin It
Bekeken: 1316x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/