Alkmaar, 19 december 2012. De felle, wendbare en lichtvoetige nieuwste aanwinst Amy Visser uit de zaalvoetbalacademie speelde een zeer verdienstelijke partij. Aan de kant was het smullen van het zeer beweeglijke en vrijuit voetballende jonge talent. Met haar onervaren enthousiasme maakte ze het de balkunstenaars van Zuid-Oost United uit de Bijlmer erg lastig om uit te verdedigen. Aan de bal zette ze menig speelster op het verkeerde been en liet haar teamgenoten beter uit de verf komen. Met vele assists bediende zij haar teamgenoten. Brigitte Pluijmers en Mirjam van Dijk scoorden beide drie maal. Deborah Cordes speelde sterk maar liep wel tegen een gele kaart aan. Iefke Grotenhuis, onze reservekeepster, maakte haar debuut in de laatste minuten van de wedstrijd. Het resultaat van het goede spel leverde een uitslag op van 8 - 1.

De Amsterdamse vrouwen staan bekend om de hoge uitslagen. Ze scoren veel, maar krijgen daarentegen ook veel goals tegen. Ze moesten het vandaag wel zonder Michelle Playfair doen. De thuisploeg was gebrand op revanche, het eerste duel was er van de debutant in de eredivisie verloren met 4-2 . De focus lag vandaag op de verdediging: missie geslaagd. Plubos liet zien geconcentreerd, gedegen, scherp en hard waar nodig te kunnen verdedigen. Doordat voorin de kansen afgemaakt werden gaf dit natuurlijk enig rust en vertrouwen.

Vroeg in de wedstrijd scoorde Brigitte Pluijmers meteen vanuit de draai uit een pass van Deborah Cordes. Dezelfde Cordez bereikte met een lob Amy Visser in de punt die in enen de bal over de keeper mikte. Even leek het erop dat Plubos meteen door zou drukken om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen. Latoya Mitchell stak hier een stokje voor door met een individuele actie de Plubos verdediging voor het eerst en het laatst te verschalken. ZO-United herpakte zich en hield de stand op 2-1. Een paar minuten voor rust breidde Brigitte Puijmers de stand uit tot 4-1. Beide keren was Amy Visser de aangever.

Begin tweede helft moest Nanouk Groentjes nog redding brengen. Mirjam Van Dijk maakte echter al snel een einde aan de hoop van de ZO-United. Rond de middenlijn veroverde zij zelf de bal en profiteerde van het geheel vrije veld. Ze speelt resoluut langs de uitkomende keepster Lilian Panka om vervolgens zelf de bal over de doellijn te spelen. Met een snelle schitterende uitval opgezet door Inge Gimbel tikt Rianne Schoonhoven tweede paal de perfecte pass van wederom Amy binnen (7-1). Bij een andere onderschepping is het Bianca Webeling die Mirjam van Dijk assisteerde. Tijdens een tijdsstraf na rood (2x geel) voor Rebecca Markelo (ZO-United) maakt Mirjam haar hattrick vol wat tevens de eindstand is (8-1). Dat betekende drie punten voor de ranglijst en een grote opluchting voor het in de degradatiezone verkerende Plubos.

Bekeken: 1386x