Alkmaar, 19 december 2012. Woensdag 23 januari is het Peuterfestival in Theater De Vest. Het is een groot feest voor alle peuters en jonge kleuters vanaf 2 jaar. Het wordt een bijzondere belevenis voor alle kinderen, (groot)ouders en/of begeleiders. Het Peuterfestival heeft zoals ieder jaar vele leuke voorstellingen voor iedereen vanaf 2 jaar. In de foyer zingt Ageeth de Haan haar liedjes en in de theaterzalen speelt Cees Brandt 'Kapsalon het Knippertje', Theater Terra Kikker leest voor en Frank Groothof heeft voor de allerkleinsten, hun familie en vriendjes en vriendinnetjes een speciale en peutervoorstelling gemaakt over een olifantje: JazzBabar.

Het spannende verhaal van JazzBazar wordt voor de neus van de kinderen uitgetekend en begint met een lijn die verschijnt op het achterdoek. Langzaam wordt iets dat eerst misschien een tak lijkt later een iets wat op een slang lijkt. Daarna wordt duidelijk dat het een slurf is en van daar vormt de tekening zich verder. Marius Beets componeerde heerlijke, jazzy muziek die het verhaal begeleidt. Saxofonist Sjoerd Dijkhuizen speelt, terwijl Gerard de Bruyne live op een groot scherm tekent. Een bijzondere voorstelling van dé ambassadeur van het jeugdtheater Frank Groothof voor 2,5+.

Vóór en na de voorstellingen is er alle gelegenheid voor de kinderen om heerlijk te spelen in de theaterspeeltuin, die is gemaakt in samenwerking met WNF Bamboeclub. Vandaag is de bovenfoyer van Theater De Vest veranderd in een poollandschap: eindeloos mooi ijs, bedekt met sneeuw en hier en daar een wak. Plotseling vreemde voetstappen in de sneeuw zijn misschien wel van een ijsbeer. Wie het niet te eng vindt kan naar de beer op zoek gaan en kleine avonturen beleven: zwemmen op de rug van een zeehond of op ijsschotsen springen. En dan gauw naar de pinguïn puzzelwand...

Het Peuterfestival vindt plaats op woensdag 23 januari in Theater De Vest. Toegangskaarten kosten € 8 en kunnen worden gereserveerd via de kassa van Theater De Vest of via de website. Vanaf 09.00 uur is het theater open. In Grand Café De Studio (naast het theater) kan men terecht voor een kopje koffie of glaasje Eskimolimonade.


Pin It
Bekeken: 1682x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/