Alkmaar, 21 december 2012. Het aantal WW-uitkeringen is het afgelopen jaar in vrijwel alle sectoren gestegen in de regio's Noord-Holland Noord, Zuid-Kennemerland en Zaanstreek-Waterland. Net als in de rest van het land merken ook deze regio's de gevolgen van de economische crisis. Het totaal aantal WW-uitkeringen in de drie regio's was in november 21.708, een toename van 27% ten opzichte van een jaar geleden. De grootste stijging was te zien in Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland: in beide regio's 29%. Zuid-Kennemerland liet een stijging zien van 23%, waarmee het onder de landelijk gemiddelde stijging van 25% lag.

De sector Financiële en Zakelijke Dienstverlening steeg in absolute zin het meest: er werden 1.407 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt, wat het aantal WW-uitkeringen op 7.836 bracht in november 2012. Hiermee is het tevens de sector met de meeste WW-uitkeringen. Naar verhouding steeg het aantal WW-uitkeringen in de sector Bouwnijverheid het meest: het aantal WW-uitkeringen verdubbelde. In november 2011 werden er nog 560 WW-uitkeringen verstrekt en in november 2012 1.204. Ook in de sector Vervoer en Opslag werden meer WW-uitkeringen verstrekt: 791 in november 2011 tegenover 1.058 een jaar later, een stijging van 34%.

Desondanks is er in bepaalde beroepsgroepen sprake van spanning op de arbeidsmarkt. Informaticaberoepen op middelbaar niveau vertonen krapte. Dit is in het bijzonder merkbaar in de regio's Noord-Holland Noord en Zuid-Kennemerland. Tevens is er sprake van krapte bij (para)medische beroepen. Vooral op middelbaar niveau is de arbeidsmarkt krap in de drie regio's. Noord-Holland Noord kent ook krapte bij de wetenschappelijke (para)medische beroepen.
Pin It
Bekeken: 1549x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/