Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Waar Heerhugowaard begin februari nog claimde "Alkmaar de ruimteā€ te willen geven waar het gaat om het realiseren van een nieuw ziekenhuis binnen de Alkmaarse gemeentegrenzen lijkt er nu toch een laatste joker te zijn ingezet.

De gemeente Heerhugowaard heeft de Raad van Bestuur van Noordwest Ziekenhuisgroep een vergaand financieel aanbod gedaan om toch een ziekenhuis te kunnen bouwen in Heerhugowaard. Dat was volgens burgemeester Han ter Heegde op verzoek van de Raad van Bestuur zelf. Opvallend hierbij is dat het ziekenhuis zelf ondertussen niets loslaat over mogelijke plannen in Heerhugowaard en hoe die plannen er dan uit zouden zien, ook niet richting de gemeente Heerhugowaard.

De belangrijkste punten binnen het voorstel zijn het garant staan van de gemeente Heerhugowaard voor een lening of een gedeeld eigenaarschap van het pand, waarbij de gemeente Heerhugowaard dus ook een gedeelte van de kosten van de bouw zal dragen. Over de hoogte van de bedragen laat Heerhugowaard zich niet uit.

De Raad van Toezicht van Noordwest Ziekenhuis heeft nog geen reactie op het voorstel gegeven; naar verwachting zal er in juli een definitief besluit vallen. De Raad van Toezicht heeft volgens de gemeente Heerhugowaard erkend dat een Waardse variant de beste keuze zou zijn; de specialisten zijn het daar juist niet mee eens.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl