Noord-Holland, 24 december 2012. Donderdag heeft de politie van de drie regio's Kennemerland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord in een gezamenlijke actie ruim 500 huisbezoeken afgelegd bij mensen die nog een straf open hadden staan. Deze mensen waren goed voor 343 dagen celstraf (totaal 11 personen) en ruim 32.000 euro aan openstaande bekeuringen. De actie is nog niet afgerond en de politie gaat de komende dagen nog huisbezoeken afleggen bij de mensen die afwezig waren. Bij de mensen die niet thuis waren is een kaartje in de bus gedaan met de oproep om zich bij de politie te melden. Dit werpt zijn vruchten af, want vrijdagochtend hebben enkele tientallen zich telefonisch of fysiek gemeld bij de verschillende politiebureaus.

In Zaanstreek-Waterland zijn 12.500 euro en 110 dagen celstraf ingelost, in Kennemerland 8700 euro en 16 dagen celstraf en in Noord-Holland Noord 11.000 euro en 217 dagen celstraf. Eén persoon in Noord-Holland Noord had 33.000 euro boete open staan, maar wilde dit niet betalen heeft daarom 180 dagen celstraf gekregen. De boete van 33.000 euro blijft staan, deze moet alsnog betaald worden. Tevens is er bij acht personen DNA afgenomen (vier in Noord-Holland Noord en vier in Zaanstreek-Waterland). Mensen moeten DNA afstaan als veroordeeld zijn voor een misdrijf waar vier jaar of meer gevangenisstraf op staat. Daarnaast is bij dertien personen het rijbewijs ingenomen bij mensen die hun boete (nog) niet wilden betalen (elf in Noord-Holland Noord en in Kennemerland en Zaanstreek-Waterland ieder één) en zijn drie auto's afgesleept (twee in Noord-Holland Noord, één in Kennemerland).
De actie is nog niet afgerond en de politie gaat de komende dagen nog huisbezoeken afleggen bij de mensen die afwezig waren. Bij de mensen die niet thuis waren is een kaartje in de bus gedaan met de oproep om zich bij de politie te melden. Dit werpt zijn vruchten af, want vrijdagochtend hebben enkele tientallen zich telefonisch of fysiek gemeld bij de verschillende politiebureaus.

Mensen met openstaande boetes en gevangenisstraffen worden door de politie nogmaals uitgenodigd om deze zo spoedig mogelijk alsnog te betalen of uit te zitten.
Pin It
Bekeken: 1153x
https://ee.itk.ac.id/data/