De fractie van BAS is verbolgen over een e-mail van 22 juni die aankondigt dat de Kuipersbrug bij het Huis met de Kogel, weer gereed wordt gemaakt voor elektrisch draaien. Navraag bij Stadswerk072 leert dat het mogelijk blijft om de brug handmatig te bedienen en dat na het kaasmarktseizoen een definitief besluit wordt genomen om de brug voortaan elektrisch te laten draaien. Dit is voor de fractie van BAS reden om hier nu al de aandacht voor te vragen.

BAS heeft ten eerste twijfels over de veiligheid. De brug wordt al meer dan honderd jaar handmatig bediend en zonder enige ongelukken. Vorig jaar is een elektrische bediening geplaatst op de Kuipersbrug. Deze bediening bleek vrij storingsgevoelig en bovendien zijn er al enkele (bijna-)ongelukken gebeurd.

BAS-fractievoorzitter Ben Bijl: “Wat veel Alkmaarders opvalt is dat toeristen juist de handmatige bediening geweldig vinden. Zo'n houten brug die met de hand wordt bediend in de historische setting van de Alkmaarse binnenstad oefent een enorme aantrekkingskracht uit”. De handmatige bediening wordt vergemakkelijkt omdat zich op het bovenste deel van de brug balanspriemen bevinden met daar tussen een contragewicht. Het vereist dus geen al te zware inspanning om de brug handmatig te openen.

Ben Bijl: “De fractie van BAS heeft daarom enkele vragen gesteld aan de wethouder en de ambtenaren. Wij willen weten of het mogelijk is, om in alle veiligheid en in overeenstemming met ARBO-wetgeving, de Kuipersbrug blijvend handmatig te bedienen”. De fractie van BAS heeft het gevoel dat Alkmaar op die manier een optimale beleving kan bieden aan de bezoekers en toeristen in Alkmaar.

Pin It
Bekeken: 4157x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/