Zaterdag 9 juli vindt in zwembad Hoornse Vaart de KNZB-Challenger plaats. De Nationale Selectie zwemt de Challenger als test tussen de grote toernooien en kwalificatiewedstrijden. Voor publiek is dit een mooie gelegenheid om de Nederlandse zwemtop in actie te zien.

Het is zwemvereniging DAW deze zomer opnieuw gelukt om de nationale topzwemmers uit te nodigen in zwembad Hoornse Vaart. De Challenger in Alkmaar is de laatste wedstrijd in eigen land voordat de Olympische ploeg afreist naar Rio. Onder andere Sebastiaan Verschuren zal aan de Challenger deelnemen, samen met de gehele Paralympische selectie, met onder andere Chantal Molenkamp en Bas Takken. Na de wedstrijd is er voor het publiek de mogelijkheid om met de zwemmers op de foto te gaan of een handtekening te ontvangen.

Nieuw dit jaar is de Alkmaar Sport Minioren Cup. Mioniorenwedstrijden vormen de basis van het echte wedstrijdzwemmen. Deze wedstrijden zijn bedoeld voor jongens minioren 2 tot en met 6 jaar en meisjes minioren 2 tot en met 5 jaar in de regio Alkmaar/Noord-Holland-Noord.

Het inzwemmen voor de KNZB-Challenger begint om 8.00 uur, de Challenger zelf start om 09.00 uur. De Alkmaar Sport Minioren Cup start om 14.00 uur, en het finaleprogramma start 16.30 uur. Voor de Minioren Cup en het finaleprogramma is het inzwemmen een half uur van tevoren.

De entreeprijs voor publiek is € 4,- voor het ochtendprogramma, € 5,- voor de Alkmaar Sport Minioren Cup en € 6,- voor het finaleprogramma. Een passe-partout voor de hele dag kost €8,-. Kaarten zijn op de wedstrijddag te koop aan de kassa van het zwembad.

Bekeken: 3848x