Alkmaar Centraal

Op dinsdag 5 juli gaan 637 zonnepanelen TAQA Theater De Vest en Cultuurgebouw Alkmaar van duurzame stroom voorzien. De Vest investeert samen met ontwerper/exploiteur Energie Platform regio Alkmaar (EPA) in de ruim 1.000 m2 aan zonnepanelen, die Electropartners BV installeert. Het project verwierf in 2014 Europese SDE+-subsidie.

Plaatsing van alle panelen bleek een flinke uitdaging. Er zijn diverse soorten daken en eigenlijk was er niet genoeg plek om aan de volledige stroombehoefte te voldoen. En dan moest alles het liefst zonder overlast uitgevoerd worden. De verwachte opbrengst is 193.000 KWh per jaar, gelijk aan het gemiddelde verbruik van 65 huishoudens.

EPA, opgericht door Ondernemend Alkmaar, maakt dergelijke grote investeringen mogelijk door een lease-constructie. De symbolische overhandiging van Electropartners aan EPA gebeurt op 5 juli in bijzijn van wethouder duurzaamheid Jan Nagengast.

“Hoewel het aanbieden van kunst en cultuur in de stad natuurlijk onze belangrijkste focus is, willen we dat ook graag zo verantwoord mogelijk doen en op die manier bijdragen aan duurzamer samenleving” aldus Peter Blaauboer, directeur van De Vest. “We zijn sinds een tijdje een zelfstandige organisatie en daarom wordt er meer ondernemerschap van ons verwacht. Dit project dat we uitvoeren samen met marktpartijen in de regio, laat zien dat dit heel goed mogelijk is. De Gemeente is eigenaar van het vastgoed en omdat ook daar duurzaamheid hoog op de agenda staat was het verkrijgen van hun medewerking geen enkel probleem”. (foto: Theater De Vest)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl