Het tweede zomeravondconcert in de Grote Kerk wordt woensdagavond 13 juli verzorgd door stadsorganist Pieter van Dijk. Op het programma staan werken van Kotter, Brahms, Reger en Bach.

In 1916 overleed de grote orgelcomponist Max Reger. Hij liet een indrukwekkend oeuvre na met muziek voor vrijwel alle instrumenten en bezettingen. Stadsorganist Pieter van Dijk programmeert in dit concert Regers koraalbewerkingen in combinatie met hun wortels. Brahms was duidelijk een van Regers voorbeelden, maar zijn grootste inspiratiebron was echter de muziek van J.S. Bach. 

Als docent hoofdvak orgel is organist Pieter van Dijk verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Hij is één van de artistieke leiders van het Orgelfestival Holland. Pieter van Dijk maakte verscheidene cd’s op de orgels van de Alkmaarse Grote Kerk. Hij publiceerde diverse artikelen over onder meer Weckmann, Sweelinck en Bach. Pieter van Dijk is regelmatig jurylid bij internationale orgelconcoursen en als concerterend organist is hij actief in Europa, Japan en de VS.

Het zomeravondconcert van Pieter van Dijk is te beluisteren op woensdagavond 13 juli van 20.15 tot 22.00 uur in de Grote Kerk Alkmaar. De toegangsprijs bedraagt € 8; houders van een CJP-pas en Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk betalen € 7. Wie kaarten voor drie concerten koopt ontvangt de toegangskaarten voor het vierde concert gratis! Alle informatie en kaartverkoop is te vinden op www.grotekerkalkmaar.nl.

In de maanden juli en augustus verzorgen vakorganisten bovendien elke vrijdag om 12.00 uur en
13.00 uur gratis toegankelijke kaasmarktconcerten. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op het koororgel uit 1511 van Jan van Covelens en het grote van Hagerbeer/Schnitger-orgel. Op vrijdag 15 juli worden de orgels bespeeld door Frank van Wijk. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl