Alkmaar Centraal

Negen trotse deelnemers van het WijkLeerbedrijf Alkmaar-Zuidontvangen op 29 juni een mbo-diploma. Wethouder Anjo van de Ven zal gezien haar betrokkenheid bij het WijkLeerbedrijf bij de diploma-uitreiking aanwezig zijn.

In twee jaar tijd hebben de deelnemers van WijkLeerbedrijf Alkmaar-Zuid hun mbo-diploma helpende zorg en welzijn niveau 2 behaald. Vijf andere deelnemers hebben zelfs in april al hun diploma uitgereikt gekregen. Naast het harde werken aan hun kennis en vaardigheden die nodig zijn om de opleiding te halen hebben de deelnemers de buurtbewoners in de Alkmaar-Zuid geholpen. Zij hebben informele hulp geleverd aan kwetsbare wijkbewoners, van ouderen tot gezinnen. Op hun beurt hielpen de meeste wijkbewoners de deelnemers weer met het maken van huiswerk en oefenen van opdrachten en motiveerden zij hen hun opleiding af te maken.

In het WijkLeerbedrijf Alkmaar-Zuid volgen studenten van ROC Horizoncollege een mbo-opleiding niveau 2. Ze worden opgeleid in een praktijkgerichte leeromgeving waar zij leren zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Het rendement is hoog: 80% van de deelnemers sluit met succes het traject af met een diploma. Het WijkLeerbedrijf is gevestigd in zorgcentrum De Kooimeer van Stichting NiKo.

Naast stages in de formele hulp binnen NiKo, zoals huishoudelijke en verzorgende taken, doen de deelnemers vooral werkervaring op in de wijk. Deze werkervaring bestaat uit het leveren van informele hulp aan kwetsbare bewoners in de wijk, zoals het ondersteunen van mantelzorgers en bestrijding van eenzaamheid door wijkbewoners regelmatig te bezoeken.

WijkLeerbedrijf Alkmaar-Zuid wordt mogelijk gemaakt door de betrokkenheid van en samenwerking tussen stichting NiKo, ROC Horizon college en Calibris Advies. verschillende partners. Het WijkLeerbedrijf is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Alkmaar, vanuit een zorginnovatieprijs en aanvullende subsidie. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl