In winkelcentrum Middenwaard worden jongeren door leeftijdgenoten geïntimideerd, bedreigd en afgeperst. Dit meldt het NHD. De afgelopen weken zijn er een aantal aangiften gedaan, maar er is nog weinig zicht op de omvang van het probleem. Slachtoffers lijken weinig bereid aangifte te doen, waarschijnlijk uit angst voor represailles.

De politie werkt nu met de gemeente en scholen in het voortgezet onderwijs samen in een 'alertgroep'. Agenten surveilleren vaker in en om Middenwaard en voeren gesprekken met jongeren om een straatgevoel te krijgen.

Scholen ondernemen ook actie, omdat het gevoel van onrust en onveiligheid hier toeneemt, ondanks dat incidenten zich vaak daarbuiten voordoen. Ouders kregen een brief met het verzoek extra alert te zijn op het gedrag van hun tiener. Zo vraagt men ook op te letten of er ’grote sommen geld van een rekening worden gehaald' en te kijken naar berichten op hun mobieltje, als het kind vaak van huis is.

Pin It
Bekeken: 3732x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/