Minister Plasterk heeft zijn wetsvoorstel voor het afschaffen van precariobelasting ingediend. Als de wet wordt goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer moet de belasting die geheven wordt over in gemeentegrond liggende kabels en leidingen over een periode van tien jaar afgebouwd worden naar nul. Tenminste, wanneer binnen de betreffende gemeente de precariobelasting vóór 1 januari 2016 al was ingevoerd.

En daar zit bij Langedijk de pijn, want die voerde de belasting pas op 19 januari 2016 in omdat, tegen de zin van wethouder Nieuwenhuizen in, de raad er eerst toch nog een keer over wilde vergaderen. En dat lijkt nu een hele dure vergadering te worden. Langedijk loopt daardoor waarschijnlijk twee miljoen per jaar mis en stevent af op een gat in de begroting dat niet gedicht kan worden. Heerhugowaard heeft al laten weten dat het open staat voor gesprekken over een fusie tussen beide gemeenten. Een opmerking hierover door wethouder Nieuwenhuizen werd hem niet in dank afgenomen.

Pin It
Bekeken: 5503x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/