Alkmaar, 4 januari 2013. Een gedegen studie- en beroepskeuze begint al lang voor het eindexamen. Vaak weten scholieren niet wat er zoal bestaat, of hebben ze geen concreet beeld over wat ze op een opleiding of met een beroep precies gaan doen. Daarom vindt op 10 januari 2013 Studie Experience Alkmaar plaats, een gratis studie- en beroepskeuze-evenement waar leerlingen direct in contact komen met opleidingen en beroepen. Op Studie Experience Alkmaar zijn opleidingen op mbo- en hbo-niveau aanwezig, zowel regionaal als nationaal. Ook zijn er instellingen die leerwerktrajecten aanbieden. De huidige studenten die vaak aanwezig zijn op de stands kunnen scholieren een concreet beeld geven van de opleiding en de arbeidsperspectieven.


Bovendien zijn er op Studie Experience verscheidene pleinen aanwezig. Op deze pleinen staan deelnemers uit dezelfde sector bij elkaar. Zo is er een vakscholenplein, een luchtvaartplein, een zorgplein, een techniekplein en een buitenlandplein. Ook zijn de geüniformeerde beroepen aanwezig. Studie Experience  moet een echte belevenis worden. Waar de gemiddelde beurs een statische aaneenschakeling is van stands waar leerlingen iets kunnen vragen of een flyer kunnen krijgen, organiseren de standhouders van Studie Experience allerlei leerzame activiteiten, waardoor leerlingen meer betrokken worden bij hun studie- en beroepskeuze.

Tijdens de avondopening van de beurs kunnen de leerlingen direct in contact komen met beroepsbeoefenaars op de BeroepenSpeeddate. In een persoonlijk gesprek kunnen zij, vergezeld door hun ouders, al hun vragen stellen aan bijvoorbeeld een advocaat, een elektricien of een ergotherapeut. Deelname aan de BeroepenSpeeddate is gratis en aanmelden kan ter plaatse. Op de website staat de beroepenlijst, met aanwezige beroepen.

Studie Experience vindt plaats op 10 januari 2013 in de Grote Kerk in Alkmaar en is geopend van 9.00 uur tot 21.00 uur. De BeroepenSpeeddate is van 18.00 uur tot 21.00 uur. De entree is voor beide evenementen. Online aanmelden op de website om niet in de rij te hoeven staan. Studie Experience is ook te volgen op Facebook, Hyves, Twitter en YouTube.

 

Pin It
Bekeken: 1897x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/