Streethockey is nieuw, snel, hip en populair onder de jeugd. Dit jaar doet Alkmaar voor het eerst mee aan het landelijke streethockeytoernooi. Om te bepalen welke zes kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar zich plaatsen voor de finale van dit toernooi wordt woensdag 6 juli de Alkmaarse stadsfinale gespeeld op het middenterrein van de 400-meterbaan van sportcomplex De Meent. 

Woensdag 22 juni zijn in diverse wijken in Alkmaar voorrondes voor het Alkmaarse streethockeytoernooi georganiseerd. Maar liefst vier teams wisten zich te plaatsen voor de stadsfinale die op woensdag 6 juli in sportcomplex De Meent zal plaatsvinden; Team Oudorp, Team de Mare, Team Koedijk en Team de Hoef. De finale vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur.

Teams die niet spelen, publiek en andere geïnteresseerden kunnen zich tussen de wedstrijden door vermaken bij de sportinstuif. Zo is er onder andere de pannabowl, muziek, mega twister, een gratis waterijsje, een stoepkrijtwedstrijd, en zijn er luchtkussens en mascotte Freddy Fit komt langs. Deelname is gratis.

Bekeken: 3549x