Maandag 27 juni was er een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Roos Klaver uit Alkmaar. Hockeyclub Pinoké, waar Roos hockey speelde, had een aanvraag gedaan bij het VriendenFonds voor een roeivakantie met vriendinnen. Tijdens de ledenvergadering van Hockeyclub Pinoké werd Roos verrast door ex-toptennisster en VriendenLoterij-ambassadeur Esther Vergeer.

Marcelle Bovenlander, verantwoordelijk voor secretariaat bij Hockeyclub Pinoké vertelt: "Afgelopen januari is bij Roos het syndroom van Usher geconstateerd. Deze zeldzame ziekte veroorzaakt op den duur blindheid en doofheid. Hierdoor was Roos genoodzaakt te stoppen met hockeyen. Maar Roos laat het er niet bij zitten en wil nu gaan onderzoeken of roeien een sport is waar ze haar ambitie en sportiviteit in kwijt kan. Dankzij het VriendenFonds kunnen we haar nu met een roeivakantie verrassen zodat zij kan ontdekken of dit haar nieuwe sport kan zijn!"

Roos zelf was erg blij met de verrassing: "Wat fantastisch! Ik hoop dat roeien net als hockey een sport zal zijn wat ik met veel plezier kan gaan doen." (foto: Macarena Mellado Roger)

Pin It
Bekeken: 4372x
https://ee.itk.ac.id/data/