De afgelopen maanden volgden 19 Alkmaarse jongeren bij Alkmaar Sport de cursus tot Citytrainer. Woensdag kregen zij allen het officiële Citytrainer certificaat uitgereikt door hun begeleiders en sportwethouder Pieter Dijkman.

De deelnemers volgden zeven theoriebijeenkomsten en een praktijkstage onder andere bij evenementen van Alkmaar Sport, TV Oudorp en Rugby Club Alkmaar. Ook moest een eindopdracht ingeleverd worden. Woensdag volgde de laatste stap: een presentatie over de ervaringen en uitreiking van de certificaten, die aantonen dat zij goed in staat een bijdrage te leveren aan de organisatie van sportieve evenementen.

Wethouder Dijkman is blij met de inzet van de Citytrainers: "Het is goed om te zien hoe jonge en enthousiaste mensen zich inzetten voor hun wijk en voor de samenleving en zo het stokje overnemen van de oudere generatie". Wie ook goede ideeën heeft over het organiseren van sportieve activiteiten in je wijk, in de stad of bij je vereniging kan zich aanmelden voor de volgende ronde, die start op 28 september 2016. Meer op Alkmaarsport.nl.

Bekeken: 3910x