Alkmaar, 8 januari 2013. De politie is op zoek naar getuigen van een tweetal overvallen die plaatsvonden op zaterdag 5 januari. Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders. De eerste overval vond plaats rond 21:15 uur op het El Grecohof en de tweede rond 22:20 uur in het Westerhoutpark aan de Wilhelminalaan. In het eerste geval betrof het een mislukte overval op een pizzakoerier. De 19-jarige Alkmaarder reed over een voetpad in de richting van de grote parkeerplaats en werd door een man geboden te stoppen. Een handlanger dreigde met een taser (elektroshockapparaat). Het knetterende geluid was hoorbaar. De pizzakoerier wist gas te geven en er snel vandoor te gaan. De straatrovers wisten niets buit te maken.

De overval in het Westerhoutpark leverde wel buit op. Vier meisjes van 14 en 15 jaar oud uit Alkmaar en Sint Pancras zaten te 'chillen' toen er plotseling twee jongens aan kwamen lopen. De jongens bedreigden de meisjes met een (mogelijk) vuurwapen en met een taser. Eén meisje kreeg daadwerkelijk een schok. Twee van hen wisten weg te komen, maar de andere twee moesten hun mobiele telefoon afgeven. De daders zijn vervolgens weggelopen. De gewaarschuwde politie heeft direct het park afgezet en gezocht. De daders werden niet meer aangetroffen. Getuigen verklaarden even na de straatroof in het park twee mannen op een scooter weg te hebben zien rijden. Ze reden op de Bleekerskade in de richting Willem de Zwijgerlaan. Beide mannen droegen donkere jassen. De bestuurder droeg bovendien een bivakmuts.

De politie is op zoek naar getuigen van een van de straatroven of naar iemand die de daders herkent van het signalement. De politie is met name op zoek naar een meisje dat op het moment van de beroving door het park fietste. 

Bekeken: 1042x