Alkmaar, 01 januari 2011. Tijdens de nacht van oud op nieuw was het op veel plaatsen druk en er waren veel meldingen van geluidsoverlast en klachten over vuurwerk en brandjes. Helaas waren er ook weer de nodige vechtpartijtjes en vernielingen, maar toch was het algemeen beeld een jaarwisseling waarbij de sfeer goed was en waarin zich over het algemeen geen grote of ernstige incidenten voordeden.Een overzicht van de meldingen:

- 00.40 uur. Jongeren proberen op de Winkelwaard in Alkmaar een vuur, dat eerder door de brandweer is geblust, weer aan te steken. Een omstander probeerde het vuur te doven door het uit elkaar te trekken. Hierop werd hij belaagd door in ieder geval vier jongeren, die hij op afstand kon houden met een brandende stok.

- 01.25 uur. In de Goereestraat in Alkmaar krijgt een aantal bewoners, die de straat aan het opruimen zijn, het aan de stok met een twintigtal jongeren die een vuurtje willen maken. Een van de jongeren haalt een mes tevoorschijn en bedreigd de buurtbewoners daarmee.

- 03.00 uur. Op de Rietdekkerstraat in Alkmaar raakt een 84-jarige vrouw gewond door vuurwerk. De vrouw had al geruime tijd last van geluid en vuurwerk, toen zij om 03.00 uur de buitendeur opendeed kreeg zij een vuurpijl in haar gezicht. Ze liep gezichtletsel op en werd voor behandeling per ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Of de vuurpijl opzettelijk in haar richting is afgestoken is niet duidelijk.

- 05.00 uur. Op het Waagplein in Alkmaar kwam een 17-jarige Alkmaarder uit een café en zag een opstootje. Toen hij tussenbeide probeerde te komen, keerde het geweld zich tegen hem. Hij kreeg klappen waarbij de GSM die hij in zijn handen had op de grond viel, en werd opgeraapt door een onbekende die ermee vandoor ging. De politie heeft vier jongens uit Alkmaar van 15 tot en met 19 jaar aangehouden wegens mishandeling.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl