In december 2013 werd het clubgebouw van kanovereniging Odysseus volledig verwoest door een brand.  Een halve maand later was er een tijdelijke vervangende accommodatie geregeld in een aantal bouwketen aan de Vondelstraat. Vrijdagavond, tweeënhalf jaar later, werd het nieuwe clubhuis feestelijk geopend door de leden van de vereniging die met z'n allen het lintje doorknipten.

Het nieuwe clubhuis heeft twee kleedkamers, een kantine, een fitnessruimte en een loods met ruimte voor de drakenboten die ook heeft onderdak gevonden bij Odysseus.. Bovendien is de sloot achter het clubhuis met acht meter verbreed, zodat de vereniging nu een erkend kanopoloveld heeft waar officiële wedstrijden kunnen worden gehouden. Hiervoor moest wel het bestemmingplan worden gewijzigd, want zowel de gemeente als Odysseus moest beiden vier meter grond afstaan.

De nieuwe velden werden geopend door wethouder Elly Konijn door het officiële startsein te geven voor een kanopolowedstrijd. De wethouder werd in een drakenboot naar het nieuwe clubhuis gebracht. Het ontwerp van het nieuwe clubhuis is zo gemaakt dat de vereniging er minstens de komende vijftig jaar plezier van heeft.

Bekeken: 4591x